Total Pageviews

Sunday 5 July 2015

Sunday

Oliver and I harvested peas, broad beans, onions, garlic and potatoes for Sunday supper

*** *** ***
The European Commission released a statement on the Greek referendum result:
Brussels, 05 July 2015. The European Commission takes note of and respects the result of the referendum in Greece.
President Juncker is consulting tonight and tomorrow with the democratically elected leaders of the other 18 Eurozone members as well as with the Heads of the EU institutions. He will have a conference call among the 'Euro-Institutionals' (with the President of the Euro Summit, the President of the Euro Group and the President of the European Central Bank) on Monday morning. He intends to address the European Parliament in Strasbourg on Tuesday.
Earlier today Martin Schulz, the President of the European Parliament warned of difficult future situations for Greeks following their choice on Sunday.
An urgent Eurogroup Working Group meeting will also take place tomorrow.

Referendum poll in Corfu; probably a greater 'No' majority than anywhere else in Greece....
ΕνημέρωσηΕνσωμάτωση:Ψήφισαν
06-07 00:40222/22262.613
100,00 %57,35 %
Ερώτημα%
Δεν εγκρίνεται / ΟΧΙ71,25
Εγκρίνεται / ΝΑΙ28,75
**** ****
In Ano Korakiana, Corfu...

Παιδικές συγχορδίες
choropatras062015b.jpg
Χθες το βράδυ, ο αύλειος χώρος του Αγίου Γεωργίου γέμισε από κόσμο, κυρίως παιδιά και το ζεστό, υγρό αεράκι της καλοκαιρινής νύχτας ανέμισε τις φωνητικές συγχορδίες από τη μια άκρη του χωριού στην άλλη. Οι εμφανίσεις των παιδιών (και των δασκάλων τους) των παιδικών Χορωδιών της Κέρκυρας και της Πάτρας στο χωριό μας ήταν μια άλλη πνοή, μια ένδειξη στο ότι η «ζωή (μπορεί να) είναι και αλλού», μακριά από την πλημμυρίδα των τρεχουσών  «εξελίξεων» (το σημερινό δημοψήφισμα). Με το ίδιο το γεγονός της χορωδιακής σύμπραξης να προσδίδει ένα άλλο νόημα στην κοινή μας συμβίωση, όπως άλλωστε τόνισε ο Σπύρος Π. Σαββανής, αλλά και ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, που μαζί με τον Τάκη Μεταλληνό, το Δημήτρη Μεταλληνό, το Σταμάτη Απέργη, το Γιώργο Ρεδεστινό και τον υπόλοιπο κόσμο, παρακολούθησαν την ωραία εκδήλωση.
choropatras062015a.jpg

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν οι Ενορίες Αγίου Γεωργίου και Αγίου Αθανασίου, η Φιλαρμονική Κορακιάνας και η Δημοτική Κοινότητα Κορακιάνας.
**** **** ****
...and a strong 'NO', reported Monday, from Ano Korakiana. Of the village's 732 voters, 464 voted 'No'; 209 voted 'Yes'; with 59 invalid ballots. 

Ισχυρό "ΟΧΙ"

Γράφει ο/η Κβκ   
06.07.15
dimops05072015.jpg
dimopsif05072015a.jpg
Σταυράκης Γ. Μεταλληνός, που παρακολούθησε υπομονετικά τη διαδικασία έξω από το καφέ - Crescendo
«Τι σου ζητάω;Μια ευκαιρία … στον παράδεισο να πάω!», αντιχούσε η μελωδία από το εκ Σωκρακίου μουσικό τρίο, στον κήπο του Μαστραντώνη, δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο και επαναλάμβανε ρυθμικά το ακροατήριο κάτω από την καλοκαιρινή φεγγαράδα, λίγη ώρα μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 (για την απόρριψη ή έγκριση του προταθέντος από την Ευρώπη προς την ελληνική κυβέρνηση σχεδίου συμφωνίας). "Μια ευκαιρία" για τη χώρα.Ίσως τελικά αυτό να ήταν και το πραγματικό μήνυμα της ψηφοφορίας για  πολλούς, που πραγματοποιήθηκε σε μία σημαντική και κρίσιμη καμπή για τη χώρα.

Το αποτέλεσμα είχε γείρει σημαντικά υπέρ του «ΟΧΙ» (στο σύνολο της χώρας και ακόμη περισσότερο στην Κέρκυρα) και η κάλπη του χωριού έβγαλε το εξής αποτέλεσμα: Ψηφίσαντες 732 πολίτες (57% των εγγεγραμμένων), Άκυρα-Λευκά 59 (8%), «ΟΧΙ» 464 ( 69% έναντι 61% στη χώρα και 71% στην Κέρκυρα)  και «ΝΑΙ» 209 (31%). Το αποτέλεσμα πιστοποίησε εξάλλου και ο μικρός Σταυράκης Γ. Μεταλληνός, που παρακολούθησε υπομονετικά τη διαδικασία έξω από το καφέ-“Crescendo»…
*** *** *** ***

No comments:

Post a Comment

Back numbers

Simon Baddeley