Total Pageviews

Thursday 5 June 2014

Η Νέα Δημοτική Αρχή ~ The new local government of Corfu

From the Ano Korakiana website:
Έντεκα μέρες (!!!) χρειάστηκαν μετά τον α’ γύρο των Δημοτικών Εκλογών για να έχουμε τα τελικά αποτελέσματα της σταυροδοσίας και τα ονόματα των νέων Δημοτικών Συμβούλων, με ανακοίνωση του Πρωτοδικείου Κέρκυρας.Η Νέα Δημοτική Αρχή
apergistam.jpg
Τον δικηγόρο Σταμάτη Κων. Απέργη ~ The lawyer Stamatis Apergis
Και μετά την επικράτηση του ψηφοδελτίου του κ. Νικολούζου, η Άνω Κορακιάνα εκλέγει Δημοτικό Σύμβουλο στο Δήμο Κέρκυρας τον δικηγόρο Σταμάτη Κων. Απέργη.
Τη Δημοτική Ενότητα Φαιάκων, εκτός του Σταμάτη Απέργη, θα εκπροσωπούν ακόμη ο Αλέξανδρος Φαϊιτάς (Κάτω Κορακιάνα) από τη συμπολίτευση και η πρώην Αντιδήμαρχος Φανή Τσιμπούλη εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης. 
Έτσι, η τελική σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβούλιου, που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του την 1η Σεπτεμβρίου και για 5 χρόνια, έχει ως εξής:
Δήμαρχος Κέρκυρας: ο  Κώστας Νικολούζος, με τη Νέα Ριζοσπαστική Κίνηση να καταλαμβάνει 29 έδρες.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας σύμφωνα με την ανακήρυξη είναι οι : Γεωργόπουλος Αντώνιος, Ραιδεστινός Γεώργιος, Σκούπουρας Ανδρέας, Ράλλης Νικόλαος, Βλάχος Σπυρίδων, Αναστασόπουλος Νικόλαος, Καββαδίας Βασίλειος, Μουζακίτη Μαρία, Ράπτης Μηνάς, Παγκράτης Λεωνίδας, Κρητικός Ιωάννης, Ασπιώτης Ευγένιος- Σπ., Καρύδης Γεώργιος, Παντελιός Γιώργος - Ηλίας, Γουλής Ανδρέας, Καρύδη Σοφία, Καλούδης Σπυρίδων, Παυλίδης Κωνσταντίνος, Πρεντουλής Μάρκος, Τσιριμιάγγος Ιωάννης, Ασπιώτης Αλέξανδρος, Γκούσης Νικόλαος, Μάστορα Νόνη, Μπαλής Βασίλειος, Λουκανάρης Θεόδωρος, Κορακιανίτης Νικόλαος, Καζιάνης Σωτήριος και Φαϊτάς Αλέξανδρος, Απέργης Σταμάτιος. 
Για τη μείζονα αντιπολίτευση και το συνδυασμό « Κερκυραίων Δήμος»  που καταλαμβάνει 10 έδρες, δημοτικοί σύμβουλοι ανακηρύχτηκαν οι:  Υδραίου Μερόπη, Μεταλληνός Δημήτριος, Σερεμέτης Ιωάννης, Προβατάς Βασίλειος, Χειρδάρης Νικόλαος, Κουλούρης Σάββας, Μαρκάτης Ιωάννης, Κόντης Κωνσταντίνος και Τσιμπoύλη Θεοφανεία, Κουρής Ιωάννης.
Ο  συνδυασμός του απερχόμενου  Δημάρχου «Κέρκυρα να ζεις» καταλαμβάνει 5 έδρες και εκλέγονται στο νέο δημοτικό Συμβούλιο οι  Τρεπεκλής Ιωάννης, Δήμου Αλέξανδρος, Μάμαλος Γεώργιος, Μουζακίτης Σπυρίδων και Ρίγγας Σπυρίδων.
Τέλος για το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που αναλογούν επίσης 5 έδρες, δημοτικοί σύμβουλοι αναδεικνύονται οι:  Χαραλάμπους Χαράλαμπος, Μάστορας Θεοχάρης, Πιέρρης Ιωάννης, Πελάης Σταμάτιος και Αρμενιάκος Βασίλειος.
Καλό κουράγιο!!!

...6 June 2014
Συνδυασμός (νέου Δημάρχου) Κώστα Νικολούζου:
Μάνδυλας Φωκίων: 307 ψήφοι
Βλάχος Δημήτριος: 105 ψήφοι
Θύμη Αγγελική:         68 ψήφοι
Μεταλληνού Σπυριδούλα: 48 ψήφοι

Συνδυασμός Μερόπης Υδραίου:
Σαββανής Ναπολέων: 73 ψήφοι
Νικολούζος Χαρίλαος: 53 ψήφοι
Βιτουλαδίτη Ειρήνη: 32 ψήγοι

Συνδυασμός (απερχόμενου Δημάρχου) Γιάννη Τρεπεκλή:
Άνθη Αγγελική: 24 ψήφοι
Λινοσπόρης Αριστείδης: 18 ψήφοι
Βάρθης Οδυσσέας:  7 ψήφοι
Αρμένη Ελένη: 4 ψήφοι
Λευκιμιάτης Στυλιανός: 2 ψήφοι

Συνδυασμός Μπάμπη Χαραλάμπους:
Μεταλληνός Αθανάσιος: 49 ψήφοι
Αλεξοπούλου Κωνσταντίνα: 30 ψήφοι
Κορωνάκης Κωνσταντίνος: 18 ψήφοι
Αργυροκαστρίτης Βασίλειος: 12 ψήφοι

Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα, αλλά και το αποτέλεσμα στο Δήμο Κέρκυρας συνολικά, το νέο Τοπικό Συμβούλιο της Άνω Κορακιάνας θα αποτελείται από τους:

Μάνδυλα Φωκίωνα, Βλάχο Δημήτριο, Θύμη Αγγελική, Σαββανή Ναπολέοντα και ‘Ανθη Αγγελική

No comments:

Post a Comment

Back numbers

Simon Baddeley